Prostitution. Selvfølgelig er sex til salg. Det er lige så basalt som føde.

Her er en kopi af  indlæg fra Weekendavisen fredag 27. marts, side 13, forfattet af Paul Lyngbye og jeg selv. Weekendavisen gav os plads til at forsvare os mod et ret perfidt indlæg der var skrevet i WA ugen efter at vores Kronik ‘Darwin og prostitution’ var blevet publiceret.

Weekendavisen OPINION Nr. 13 – 27. marts 2009, 13

Prostitution. Selvfølgelig er sex til salg. Det er lige så basalt som føde.

Forbud ingen løsning

Af PAUL LYNGBYE OG ERIK HANSEN-HANSEN

HELENE Valgreen angriber os for vores kronik, bragt den 6. marts om prostitutionsfænomenet set gennem darwinisme. Hun giver udtryk for, at det er forkasteligt, når WA giver plads til holdninger, der går imod den offer-feministiske konsensus, at mandlige prostitutionskunder skal kriminaliseres. De forkerte synspunkter bør ikke have plads, kun de rigtige. Et typisk udtryk for politisk korrekt censur. Det er endog ekstra slemt, at vi er to mænd, der har fået spalteplads. Vi mener, at mænd selvfølgelig skal have plads til at problematisere kræfter i tiden der vil kriminalisere en udbredt seksualadfærd. Helene Valgreen anvender debat-teknik af værste skuffe. For eksempel vulgært sprog, at lægge os noget i munden vi ikke siger og at gå efter vores personer i stedet for indholdet. Vi fremfører ikke, at kvinder skal være prostituerede, men derimod, at det er soleklart, at nogle kvinder vil vælge at blive prostituerede. Fordi de ejer en stor naturbaseret ressource, som kan omveksles til penge: adgang til sex. Prostitution er et ufaglært job, der kan indbringe en advokats salær.

Vi mener, at kriminalisering af prostitutionskunder er en vanvittig idé. For det første er det juridisk uhørt alene at straffe modtageren af en serviceydelse, men ikke udbyderen. For det andet vil det ikke forhindre prostitution. De svage prostituerede vil få endnu større problemer, og de stærke prostituerede vil ryge i armene på kriminelle. Det kan kun være kulturrelativistiske feminister, der antager, at heteroseksualitet er en patriarkalsk ondsindet social konstruktion, som kan tro, at man gennem forbud vil kunne forhindre udveksling af sex. Noget, der inden for pattedyrsarterne er lige så fundamentalt som føde. For det tredje findes der mange prostituerede, som ikke betragter sig som ofre og som ikke ønsker, at deres levevej skal gøres mere besværlig. Forskellige prostitueredes netværker (se for eksempel www.s-i-o.dk) kæmper i dag, på tværs af lande, en indædt kamp mod forbudsfeminister og religiøse fundamentalister.

Der findes absolut prostituerede, som er undertrykt, for eksempel handlede mennesker, men det berettiger ikke et forsimplet syn på prostitution: at al prostitution sættes lig med menneskehandel og kvindeundertrykkelse. Vi påpeger, at det er værd at forholde sig til intraseksuelle magtkampe mellem forskellige klasser af kvinder, hvis man vil forstå, hvorfor prostitutionshadet i dag kan samle magtfulde kvinder i modsatte ender af det politiske spektrum. Som altid er det vigtigt at følge pengestrømmene, ikke bare de prostitueredes penge, men måske i langt højere grad de offentlige penge, der går til at understøtte de privilegerede højtuddannede kvinder i bekymringsindustrien.

Efter vores vurdering synes den newzealandske model i øjeblikket at være en af de bedste løsninger på prostitutionsproblematikken. Modellen legaliserer prostitution, de prostituerede bliver medinddraget i lovgivningen, de får rettigheder, og der udstedes særlige licenser. Yderligere styrkes den sociale indsats over for de prostituerede, som er dårligt stillet og gerne vil ud af deres erhverv.

Reklamer

Tags:

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: